Antena 3 CNN Externe Teoria șocantă luată în calcul în Franța. Marine Le Pen promite un referendum de ieșire a Franței din UE

Teoria șocantă luată în calcul în Franța. Marine Le Pen promite un referendum de ieșire a Franței din UE

Teoria șocantă luată în calcul în Franța. Marine Le Pen promite un referendum de ieșire a Franței din UE
22 Dec 2016   •   15:36

Un referendum pentru ieşirea Franţei din UE va fi organizat în maxim o jumătate de an în cazul în care lidera Frontului Naţional, Marine Le Pen, va câştiga alegerile prezidenţiale din Franţa, a promis chiar Le Pen într-un amplu interviu pentru RIA Novosti, publicat joi pe site-ul agenţiei ruse.

"În ceea ce priveşte UE, le-am spus francezilor că, dacă mă vor alege (preşedinte), mă voi duce neîntârziat la Bruxelles pentru a demara negocierile pentru restituirea suveranităţii noastre. Iar după o jumătate de an vom organiza un referendum pentru ieşirea Franţei din UE", a declarat Marine Le Pen.

În opinia liderei Frontului Naţional din Franţa, alegerea lui Donald Trump drept preşedinte al SUA şi amplificarea euroscepticismului fac posibilă îmbunătăţirea relaţiilor cu Federaţia Rusă.

Comentând pe marginea aşteptărilor sale de la diplomaţia franceză în cazul în care va fi aleasă preşedinte, Le Pen şi-a exprimat speranţa că lucrurile se vor îndrepta spre "o lume multipolară, mai echilibrată". "Acesta va fi obiectivul pe care îl voi trasa diplomaţiei franceze", a spus ea.

La Pen consideră neoportune sancţiunile economice împotriva Rusiei şi se pronunţă pentru anularea lor. "Cred că UE este orbită de dogmele sale pentru a putea privi situaţia în mod realist.(...) Tot ce se referă la Rusia, dar nu numai la ea, este analizat exclusiv prin prismă ideologică. Nimeni nu ţine cont nici de interesele noastre, nici de situaţia reală", a declarat Marine Le Pen.

În ceea ce priveşte NATO şi prezenţa Franţei în această organizaţie, lidera Frontului Naţional este de părere că Parisul ar trebui să se gândească foarte bine cât de utilă este pentru francezi ca ţara lor să rămână membră în NATO. "În orice caz, pentru mine este evident: NATO nu trebuie în niciun caz să reprezinte o ameninţare la adresa Rusiei: războiul rece s-a încheiat demult!", a declarat ea.

 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close