Antena 3 CNN Externe Teorie bombă: Donald Trump pregătește guvern anti-NATO

Teorie bombă: Donald Trump pregătește guvern anti-NATO

Teorie bombă: Donald Trump pregătește guvern anti-NATO
10 Noi 2016   •   17:21

Alegerea lui Donald Trump a fost o surpriză uriaşă, însă echipa sa de miniştri ar putea stârni şi mai multă uimire. Potrivit analiştilor americani, administraţia Donald Trump ar fi una dintre cele mai neobişnuite din istoria modernă a ţării.

Nume mari de pe scena politică americană s-ar putea feri să facă parte din noul guvern, iar Trump a promis că va aduce în funcţii cheie magnaţi ca şi el.

Foarte importantă este funcţia de şef al Cancelariei Prezidenţiale, iar printre numele vehiculate se află Reince Preibus, preşedintele Convenţiei Naţionale Republicane, care i-a acordat încă de foarte devreme sprijinul lui Trump.

Şi fostul preşedinte al Camerei Reprezentanţilor Newt Gingrich s-ar afla pe lista scurtă. E unul dintre cei care i-au luat apărarea noului preşedinte ales al SUA în timpul scandalurilor din campanie.

Tot el ar putea prelua funcţia de secretar de stat, mai ales că a susţinut declaraţiile lui Trump din timpul campaniei cu privire la NATO. Miliardarul a spus că Alianţa Nord-Atlantică e învechită şi a atras atenţia statelor membre cu privire la necesitatea măririi bugetelor naţionale pentru apărare.

Sunt şi ideile susţinute de senatorul Bob Corker, unul dintre adeptţii implicării Statelor Unite în războaiele din Irak şi Afganistan. În 2014, a vizitat România şi s-a întâlnit cu preşedintele de atunci, Traian Băsescu.

În ceea ce priveşte funcţia de secretar al Apărării, cea mai controversată persoană aflată pe listă este Michael Flynn, fost şef al spionajului militar american.

Considerat pro-rus şi o prezenţă frecventă la televiziunile ruse, el ar avea însă nevoie de o dispensă din partea Congresului pentru a prelua funcţia. În 2015, Flynn a participat la un dineu alături de preşedintele rus Vladimir Putin.

Fostul primar al oraşului New York, Rudolf Giuliani, şi guvernatorul statului New Jersey, Chris Christie  se află printre propunerile pentru funcţia de procuror general al SUA, potrivit CNN.

În fruntea trezoreriei ar putea veni un fost şef de la Goldman Sachs, Steve Mnuchin, iar la educaţie ar putea fi numit Ben Carson.

×
Subiecte în articol: teorie Donald Trump NATO guvern Alegeri SUA
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close