Antena 3 CNN Externe Terorist din Mumbai: Mi s-a spus să omor până la ultima suflare

Terorist din Mumbai: Mi s-a spus să omor până la ultima suflare

Terorist din Mumbai: Mi s-a spus să omor până la ultima suflare
01 Dec 2008   •   00:40

Singurul terorist capturat în viaţă după masacrul de la Mumbai a dat poliţiei primele informaţii complete despre evenimente- arătând că i s-a ordonat ?să ucidă până la ultima suflare?.
Azam Amir Kasab, de 21 de ani, din Pakistan, a spus că atacurile au fost planificate cu şase luni în urmă şi se dorea uciderea a 5.000 de oameni.
El a dezvăluit că cei zece terorişti care erau extrem de bine pregătiţi în tehnici de asalt, au fost aduşi în oraş pe apă şi plănuiau să arunce Taj Mahal în aer după ce îi executau pe britanici şi americani, scrie Daily Mail. Din fericire, grupul înarmat cu explozibili a subestimat soliditatea fundaţiilor clădirii vechi de 105 ani.
Oricum, atacurile lor au dus la aproape 200 de morţi, în vreme ce bilanţul se aşteaptă să depăşească 300 după ce se termină toate căutările.
Kasab a povestit despre detaliile atacului de miercuri ce au culminat cu capturarea sa. El a pretins că este mort, ceea ce a dus probabil la salvarea sa, dar s-a observat că este în viaţă în ambulanţa ce îl ducea spre spital. El a descris cum creierul atacului i-a instruit să ?omoare albi, în special americani şi britanici?.
Unii dintre militanţi au pozat în studenţi şi au vizitat Mumbai acum o lună, când au filmat locaţiile atacurilor şi s-au familiarizat cu străzile din oraş.
În ziua atacului, el şi cu un complice au deschis focul cu armele automate într-o staţie aglomerată de tramvai, unde au omorât zeci de oameni.
Poliţia spune că teroristul capturat a confesat că este membru al grupului pakistanez Laşkar-e-Taiba, ce a negat totuşi implicarea în atac.
Oricum specialiştii militari au remarcat tendinţa autorităţilor de a blama Pakistanul fără a avea dovezi solide.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: pakistan India atac terorist
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close