Antena 3 CNN Externe Teroriştii din Pakistan pregătesc peste 20 de atacuri în Marea Britanie

Teroriştii din Pakistan pregătesc peste 20 de atacuri în Marea Britanie

Teroriştii din Pakistan pregătesc peste 20 de atacuri în Marea Britanie
14 Dec 2008   •   16:19

Aflat într-o vizită la Islamabad, prmierul britanic, Gordon Brown, a calificat Pakistanul drept un refugiu al teroriştilor care plănuiesc să atace Regatul Unit. Oficialul britanic a mai spus că serviciile de informaţii sunt la curent cu existenţa a 30 de comploturi, iar cel puţin 21 dintre ele au legături cu grupări pakistaneze.
"Trei pătrimi dintre cele mai periculoase tentative de atentate investigate de autorităţie britanice au legătură cu Al Quaida din Pakistan. Aşa că scopul nostru trebuie să fie acela de a lucra împreună pentru a face tot posibilul să reducem terorismul. În acest sens, i-am propus preşedintelui Zardari un nou pact bilateral împotriva terorismului.", a declarat premierul britanic.
Un alt subiect de discuţie a fost acuzaţia Indiei, conform căreia teroriştii care au făcut 300 de victime la Mumbai ar fi intrat în ţară prin Pakistan. Liderul de la Islamabad a dezminţit informaţia şi a dat vina pe presa care a relatat incidentul.
"În ceea ce priveşte incursiunea făcută de pe pământ pakistanez, din informaţiile mele - şi aceste informaţii reprezintă versiunea adevărată - a fost o incursiune tehnică, nu una efectivă. Presa apreciază ştirile pozitive şi pe cele negative dar, în acest caz, a încercat să prezinte ştiri negative şi aş prefera să nu o mai facă", a declarat preşedintele Pakistanului.
Premierul de la Londra i-a mai cerut preşedintelui Zardari şi să împiedice activitatea reţelei teroriste Al-Qaida din zona de frontieră cu Afganistanul şi i-a promis în acest sens un ajutor britanic în valoare de 7 milioane de euro. Zonele tribale din nord-vestul Pakistanului, de la frontiera cu Afganistanul, sunt considerate drept principalul refugiu al combatanţilor reţelei Al Qaida, care s-au regrupat în ultimii ani graţie ajutorului talibanilor pakistanezi şi afgani.
Antena 3

×
Subiecte în articol: Gordon Brown pakistan teroristi atacuri Mumbai
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close