Antena 3 CNN Externe Teroriştii sinucigaşi din Volgograd au fost identificaţi. Forţele speciale ruse au arestat mai multe persoane

Teroriştii sinucigaşi din Volgograd au fost identificaţi. Forţele speciale ruse au arestat mai multe persoane

Teroriştii sinucigaşi din Volgograd au fost identificaţi. Forţele speciale ruse au arestat mai multe persoane
Sursa foto: Foto: Reuters
30 Ian 2014   •   13:20

Cei doi terorişti sinucigaşi, responsabili pentru recentele atacuri din Volgograd, au fost identificaţi, transmite Comitetul Naţional Anti-Terorist (CNAT) rus, într-un comunicat preluat imediat de presa centrală de la Moscova.

Presupuşii complici, care sunt bănuiţi că i-au ajutat pe cei doi să ajungă la Volgograd, au fost de asemenea arestaţi.
Oraşul a fost zguduit de două atentate teroriste într-un interval de doar 24 de ore. Primul dintre acestea s-a produs în gara centrală din Volgograd în ziua de 29 decembrie, iar cel de-al doilea, o zi mai târziu, într-un autobuy plin cu pasageri. Cele două atacuri au provocat moartea a 34 de persoane şi rănirea altor 100.

"În cursul investigaţiei privind atacurile teroriste din Volgograd, din zilele de 29 şi 30 decembrie 2013, am reuşit să îi identificăm pe Asker Samedov şi Suleyman Magomedovcei, ca fiind atentatorii sinucigaşi. Din informaţiile obţinute de noi, aceştia fac parte din gruparea teroristă Buynaksk", a spus un reprezentant al CNAT.

Cei responsabili pentru plănuirea acestor atacuri sângeroase sunt în continuare liberi, dar potrivit sursei citate, anchetatorii au la dispoziţie elemente care vor ajuta la identificarea lor.

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close