Antena 3 Externe Teroristul Breivik: „Aş vrea să le adresez cele mai profunde scuze“ familiilor victimelor fără apartenenţă politică

Teroristul Breivik: „Aş vrea să le adresez cele mai profunde scuze“ familiilor victimelor fără apartenenţă politică

23 Apr 2012   •   12:04
Teroristul Breivik: „Aş vrea să le adresez cele mai profunde scuze“ familiilor victimelor fără apartenenţă politică
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA

Anders Behring Breivik, judecat pentru masacrarea a 77 de persoane vara trecută în Norvegia, a prezentat scuze luni pentru victimele fără apartenenţă politică, refuzând să facă acelaşi lucru pentru apropiaţii adolescenţilor ucişi pe insula Utoeya, informează AFP.
   
"Aş vrea să le prezint cele mai profunde scuze", a declarat extremistul de dreapta, adresându-se familiilor trecătorilor ucişi sau răniţi de explozia bombei pe care a plasat-o, la 22 iulie 2011, în apropierea sediului Guvernului norvegian.
   
Întrebat de procuror dacă vrea să le prezinte scuze şi familiilor celorlalte victime, ucise în clădiri ministeriale sau pe insula Utoeya unde se desfăşura o tabără de vară a Tineretului Laburist, Breivik a răspuns negativ.
   
Masacrarea tinerilor laburişti şi a angajaţilor ministerelor a fost "atroce, dar necesară", a repetat el, afirmând că 44 dintre persoanele pe care le-a ucis pe insula Utoeya aveau responsabilităţi în cadrul Tineretului Laburist, iar tabăra de vară era "o tabără de îndoctrinare politică".
   
În total, 69 de persoane, majoritatea adolescenţi, au murit pe insula Utoeya şi alte opt au fost ucise de explozia, cu puţin înainte, a unei camionete-capcană în apropierea turnului în care se află birourile premierului laburist Jens Stoltenberg, care era absent în acel moment.


×

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close