Antena 3 CNN Externe Teroristul din Mumbai va fi injectat cu ?serul adevărului?

Teroristul din Mumbai va fi injectat cu ?serul adevărului?

Teroristul din Mumbai va fi injectat cu ?serul adevărului?
04 Dec 2008   •   02:33

Singurul supravieţuitor al atacurilor de la Mumbai va fi injectat cu serul adevărului pentru a se stabili cu exactitate de unde e.Poliţia speră să descopere dacă Azam Amir Kasab a venit din Pakistan, folosind această practică interzisă în majoritatea democraţiilor.
Tehnica a fost folosită în timpul Războiului Rece înainte de a se descoperi că substanţa în cauză induce halucinaţii şi manifestări psihotice.
Disputa despre locul de provenineţă al teoristului a cauzat un conflict verbal major între India şi Pakistan. Poliţia crede că este din Faridkot, un mic sat din sudul Pakistanului, regiunea Punjab, dar preşedintele Asif Ali Zardari al Pakistanului insistă că nu este nici o dovadă clară.
Dovada că militanţii erau din Pakistan ar pune presiune pe guvernul lui Zardari să acţioneze mai hotărât.
În altă ordine de idei, secretarul american de stat, Condoleezza Rice, a încercat să reconcentreze India şi Pakistanul să lucreze împreună contra terorismului şi să se depărteze de suspiciunile reciproce, totuşi nici una dintre ţări nu părea dispusă să urmeze calea americană.
Rice a făcut o vizită urgentă în India, dar nu a reuşit să aplaneze conflictul între cele două puteri nucleare, iar retoricea din ambele state a devenit şi mai aprinsă. SUA vor o implicare mai largă a serviciilor secrete pakistaneze împotriva grupurilor teroriste.
În timp ce Rice se afla în India, un alt oficial, şeful Statului Major, amiralul Mike Mullen a făcut vizite, oarecum confidenţiale, în Pakistan şi India, pentru a încerca să dechidă cooperarea în privinţa securităţii regionale. Între timp, în Mumbai, dar şi în capitala Pakistanului, au avut loc demonstraţii la o săptămână de la începerea atacului. În vreme ce în India se cerea demararea războiului cu Pakistan, la Islamabad se strigau lozinci anti-americane şi anti-indiene.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: pakistan India atacuri teroriste
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close