Antena 3 CNN Externe Tesla, criticată dur după deschiderea unui showroom în Xinjiang

Tesla, criticată dur după deschiderea unui showroom în Xinjiang

Producătorul de mașini electrice Tesla a fost criticat în Statele Unite ale Americii după ce a deschis un showroom în controversata regiune Xinjiang din China.

Tesla, criticată dur după deschiderea unui showroom în Xinjiang
Sursa foto: Getty Images/ Xiaolu Chu
de Cerasela Stafie    |    04 Ian 2022   •   10:30

Compania, condusă de miliardarul Elon Musk, a deschis showroom-ul din orașul Urumqi în ajunul Anului Nou.

China a fost acuzată de sclavie și genocid împotriva grupului minoritar uigur din regiunea de vest a țării, bogată în resurse.

Senatorul republican Marco Rubio, sponsor al unui proiect de lege semnat de președintele Joe Biden în decembrie, prin care cere firmelor să demonstreze că bunurile importate din Xinjiang nu au fost produse cu muncă forțată, a vorbit despre decizia Tesla.

”Corporațiile fără națiune ajută Partidul Comunist Chinez să acopere genocidul și munca sclavă în regiune”, a scris Rubio pe Twitter, potrivit BBC.

Și nu este singurul cu asemenea păreri. Scott Paul, președintele industriei Alianței Americane de Producție, a criticat și el decizia companiei.

”Voi fi direct: orice companie care face afaceri în Xinjiang este complice la genocidul cultural care are loc acolo. Iar acțiunile companiei Tesla sunt deosebit de disprețuitoare”, a declarat acesta.

Cu toate acestea, deschiderea noului showroom Tesla a fost larg salutată de utilizatorii platformei de socializare Weibo, asemănătoare Twitter din China.

Un utilizator a postat: ”vă mulțumim pentru extinderea în Xinjiang! La mulți ani!”. Un altul a spus: ”vedeți, Tesla sprijină dezvoltarea și construcția Xinjiang, spre deosebire de unele companii”.

Regiunea Xinjiang din China găzduiește o mare parte din populația uigură musulmană a țării. Au existat cu privire la grave încălcări ale drepturilor omului: muncă forțată și posibil genocid. Beijingul a respins în mod repetat afirmațiile.

×
Subiecte în articol: tesla Xinjiang critici Elon Musk
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close