Antena 3 CNN Externe Tesla a redus autonomia declarată a vehiculelor sale cu până la 60 de kilometri. Compania nu a oferit o explicație oficială pentru această modificare

Tesla a redus autonomia declarată a vehiculelor sale cu până la 60 de kilometri. Compania nu a oferit o explicație oficială pentru această modificare

Tesla, compania lui Elon Musk, reduce autonomia declarată a vehiculelor cu până la 60 de kilometri. Modificare vine după o anchetă privind estimarea "exagerată" a distanţei pe care o parcurge un autovehicul cu o singură încărcare.

Tesla a redus autonomia declarată a vehiculelor sale cu până la 60 de kilometri. Compania nu a oferit o explicație oficială pentru această modificare
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Ian 2024   •   10:11

Modificările recente în autonomia declarată a modelelor Tesla în SUA atrag atenția, cu modelul Y Performance văzând o scădere la 458 km de la 487 km, iar modelul Y Long Range având acum o autonomie declarată de 498 km, în jos de la 531 km, conform informațiilor obținute de The Telegraph și citate de biziday.ro.

Versiunea sport a modelului S Plaid indică acum o autonomie estimată de 578 km, în scădere de la 637 km (cu -59 km), în timp ce modelul X Plaid a fost redus la 524 km, față de 536 km.

Deși Tesla nu a furnizat încă o explicație oficială pentru aceste ajustări, în octombrie, compania a informat că Departamentul de Justiție al SUA a emis cității oficiale pentru obținerea unor date tehnice. Aceasta a survenit după o anchetă Reuters care a evidențiat că algoritmul de estimare a autonomiei folosit de mașinile Tesla "exagerează" distanța estimată pe care un vehicul o poate parcurge cu o singură încărcare. Mai mult, proprietarii de mașini Tesla au intentat procese în SUA, invocând publicitate falsă.

Cu toate acestea, săptămâna trecută, compania chineză BYD a anunțat că a depășit Tesla ca cel mai bine vândut producător de mașini electrice din lume, în trimestrul anterior din 2023.

×
Subiecte în articol: tesla autonomie
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close