Antena 3 CNN Externe Texas: Pedeapsa cu moartea ar putea fi declarată neconstituţională

Texas: Pedeapsa cu moartea ar putea fi declarată neconstituţională

Texas: Pedeapsa cu moartea ar putea fi declarată neconstituţională
Sursa foto: Foto: newmexicoindependent.com
02 Dec 2010   •   18:23

Pedeapsa cu moartea ar putea fi declarată în curând neconstituţinală în Texas. Statul american (care conduce în SUA în privinţa numărului de execuţii din 1976 încoace) are un număr foarte mare de verdicte greşite, şi pe acest lucru se vor baza, luni, avocaţii la audieri. Din 1976, 12 oameni, dintr-un total de 139, au fost salvaţi de la execuţie, iar o expertă în pedepsele capitale a declarat pentru Huffington Post, citat de Newser.com, că nu va fi surprinsă dacă judecătorii vor decide că pedeapsa cu moartea este neconstituţională.

Avocaţii apără un suspect acuzat de uciderea unei femei în timpul unui jaf armat din 2008. Ei vor argumenta că statul are probleme serioase, inclusiv probe criminalistice îndoielnice, avocaţi de apel incompetenţi, că nu există măsuri de siguranţă faţă de identificărilor false ale martorilor oculari şi faţă de falsele mărturii, plus o istorie de discriminare rasială atunci când vine vorba de selectarea juraţilor.

În ciuda unui puternic suport social pentru pedeapsa cu moartea, un important activist consideră că oamenii şi-ar schimba părerea dacă ar şti cât de prost este sistemul.

 

×
Subiecte în articol: Texas pedeapsa cu moartea
Parteneri
ANAT propune taxe noi pentru turiști
x close