Antena 3 CNN Externe Thailanda. Ciocniri violente între protestatari şi poliţie. Opt oameni au murit

Thailanda. Ciocniri violente între protestatari şi poliţie. Opt oameni au murit

Thailanda. Ciocniri violente între protestatari şi poliţie. Opt oameni au murit
Sursa foto: thailanda
14 Mai 2010   •   22:30

Cel puţin 8 oameni au murit în Thailanda în timpul intervenţiei în forţă a armatei împotriva protestatarilor. Militarii încearcă în continuare să facă ordine în capitala Bangkok şi au tras cu gloanţe de cauciuc şi gaze lacrimogene spre demonstranţi. Autorităţile se tem că cele două luni de proteste ale opoziţiei ar putea pune în pericol stabilitatea ţării.

Armata încearcă de două zile să disperseze miile de protestatari care cer demisia Guvernului format în urma loviturii de stat din 2006. Autorităţile au dat asigurări că nu vor decât să facă ordine în capitala Bangkok şi că vor continua intervenţia în forţă a militarilor.

Explozii şi focuri de armă au fost auzite în mai toate intersecţiile importante din oraş, în timp ce militarii încercau să îi gonească pe protestari. Mulţi dintre localnici au rămas la locurile de muncă pentru că se tem să iasă pe stradă.

Protestele din Bangkok au început în Martie, când sute de membri ai gruprii cămăşile roşii, au început să ocupe străzile capitalei în speranţa că îl vor elimina de la putere pe premier şi vor reuşi să organizeze alegeri anticipate. Oficialul a propus un tur de scrutin în noiembrie dar liderul protestarilor a schimbat condiţiile încetării protestelor.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Thailanda
Parteneri
Incendiu puternic la locomotiva unui tren cu zeci de călători, în gara Hodoni din Timiș
x close