The British Museum a lansat un ghid istoric gay

de S.T.    |    24 Iun 2013   •   15:20
The British Museum a lansat un ghid istoric gay Foto: portalturism.com

The British Museum din Londra a lansat un ghid istoric care se concentrează pe elementele dedicate homosexualităţii descoperite în colecţia sa, informează bbc.co.uk.
   
"A Little Gay History" prezintă ilustraţii cu obiecte diverse, precum un străvechi papirus egiptean, scenele erotice de pe cupa romană Warren şi imagini de David Hockney.
   
Scris de curatorul Richard Parkinson, ghidul explorează portretizările artistice ale faptului de a fi gay şi dificultăţile în găsirea unor înregistrări despre atracţia faţă de acelaşi sex.
   
Ghidul este însoţit de o înregistrare audio explicativă, în care vocea naratorului este asigurată de actorul Simon Russell Beale.
   
Lansat în aceeaşi perioadă cu London Pride Festival, festivalul gay care are loc în această săptămână la Londra, înregistrarea audio - pe care mai apar artista Maggi Hambling şi scriitoarea Kate Smith - prezintă o serie de obiecte-cheie din colecţia celebrului muzeu britanic.
   
Proiectul acestui ghid a început prin campania "Same-sex desire and gender identity", lansată în cadrul evenimentului LGBT History Month din 2010.
 
   
 

Alegeri 2020
Parteneri
x close