Antena 3 CNN Externe The Daily Telegraph: Liderul iranian Mahmoud Ahmadinejad este evreu

The Daily Telegraph: Liderul iranian Mahmoud Ahmadinejad este evreu

The Daily Telegraph: Liderul iranian Mahmoud Ahmadinejad este evreu
Sursa foto: Mahmoud Ahmadinejad
05 Oct 2009   •   18:19

După atacurile violente adresate de Mahmoud Ahmadinejad evreilor, jurnaliştii The Daily Telegraph au descoperit un amănunt picant din trecutul familiei liderului iranian. Potrivit unei fotografii în care Ahmadinejad îşi arată cartea de identitate, se pare că acesta are rădăcini evreieşti.
La o examinare atentă a cărţii de indentitate, jurnaliştii au descoperi că numele real al familiei liderului iranian este Sabourjian, nume de provenienţă evreiască.

Se pare că familia liderului iranian şi-a shimbat numele în momentul în care a trecut la religia islamică, imediat după naşterea acestuia.

Potrivit experţilor, violenţa lui Ahmadinejad la adresa evreilor ar fi chiar o încercare disperată de a-şi ascunde trecutul. Ali Nourizadeh, expert al Centrului de Studii Arabe şi Iraniene, a declarat: ?Acest aspect din trecutul lui Ahmadinejad explică foarte multe lucruri. Declaraţiile lui antisemite sunt o dovadă clară a faptului că încearcă să-şi ascundă rădăcinile?.

Oficialii ambasadei Israelului la Londra au refuzat să comenteze această informaţie.

Cu puţin timp în urmă, în cadrul discursului rostit cu ocazia zilei de solidaritate cu palestinienii, Ahmadinejad a calificat Holocaustul drept "mit". "Existenţa acestui regim (al Israelului) este o insultă la adresa demnităţii popoarelor", a declarat preşedintele Iranului.

"Occidentalii au lansat mitul Holocaustului. Au minţit, şi-au făcut numărul şi sunt susţinuţi de evrei. Dacă pretindeţi că Holocaustul a fost o realitate, de ce nu permiteţi un studiu?", a mai spus liderul iranian. Declaraţiile lui Ahmadinejad au stârnit indignarea statelor occidentale şi a Rusiei.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: mahmoud ahmadinejad Holocaust
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close