Antena 3 Externe The New York Times: CIA "l-a cumpărat" cu milioane de dolari pe liderul Afganistanului

The New York Times: CIA "l-a cumpărat" cu milioane de dolari pe liderul Afganistanului

de G.C.P    |    29 Apr 2013   •   14:06
The New York Times: CIA "l-a cumpărat" cu milioane de dolari pe liderul Afganistanului

CIA a trimis milioane de dolari administraţiei actualului preşedinte al Afganistanului, Hamid Karzai, relatează într-un material amplu, publicaţia The New York Times.

Conform jurnaliştilor de peste ocean, banii erau trimişi în secret, în bagajele unor diplomaţi. CIA a dobândit astfel influenţa liderului afgan şi a cercului său de apropiaţi.
Conform aceleaiaşi surse, sumele impresionante de bani au fost folosite în negocierile cu militarii din elita armatei de la Kabul.

Ziariştii americani susţin că autorităţile irakiene au fost de asemenea implicate în transferul uriaş de bani către Afganistan.

Administraţia de la Washington este acuzată că a creat în acest fel un lanţ monstruos al corupţiei în Afganistan şi a subminat strategia de retragere a trupelor din această ţară.

Secretarul de Stat american, Robert Blake, cel care se ocupă de problemele din Asia Centrală şi de Sud, a spus într-o conferinţă de presă că Statele Unite intenţionează să menţină un număr de baze militare pe tărâm afgan.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close