Antena 3 CNN Externe The Sun: Cai sălbatici ar fi fost sacrificaţi în România iar carnea lor ar fi fost vândută drept carne de vită

The Sun: Cai sălbatici ar fi fost sacrificaţi în România iar carnea lor ar fi fost vândută drept carne de vită

The Sun: Cai sălbatici ar fi fost sacrificaţi în România iar carnea lor ar fi fost vândută drept carne de vită
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
10 Feb 2013   •   11:53

Cai sălbatici supuşi relelor tratamente în România ar fi fost sacrificaţi, iar carnea lor ar fi fost transportată către furnizorii supermarketurilor britanice pentru a fi vândută drept carne de vită, susţine The Sun, în ediţia electronică de duminică.
   
Anchetatorii din România verifică registrele de vânzări ale companiilor după ce s-a descoperit că animalele au suferit tratamente crude în timp ce erau transportate către abatoare. Într-unul dintre cele mai groaznice incidente, 54 de cai sălbatici furaţi au fost găsiţi în stare deplorabilă la bordul unui camion care se îndrepta către un abator.
   
Unii dintre ei aveau urme de tăieturi şi fuseseră bătuţi cu răngi şi bâte. Acestora nu li s-a dat mâncare sau apă timp de câteva zile înaintea călătoriei de 28 de ore către abator.  Patru cai zăceau deja morţi printre celelalte animale slabe şi înfometate. Camionul se îndrepta către un abator din Sfântul Gheorghe, în centrul României, care ar fi exportat carne.
   
Caii au fost ridicaţi de un grup infracţional din Pădurea Letea, în Delta Dunării. "Carnea din această escrocherie a fost aproape sigur trimisă în străinătate şi nu se poate spune unde a ajuns", a declarat noaptea trecută o sursă apropiată investigaţiei. "Trebuie doar să te uiţi la starea bietelor animale pentru a realiza că această carne va fi de o calitate îngrozitoare şi posibil necorespunzătoare pentru consumul uman", a adăugat sursa citată.
   
Guvernul român a ordonat o anchetă privind traficul de carne de cal sălbatic în mai 2011, în urma difuzării unor imagini televizate cu animale supuse unor rele tratamente.
   
Carnea de cal românească etichetată drept carne de vită se află în centrul unui scandal în Marea Britanie.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close