Antena 3 CNN Externe Ţigaretele electronice, interzise în locurile publice din New York şi Chicago

Ţigaretele electronice, interzise în locurile publice din New York şi Chicago

Ţigaretele electronice, interzise în locurile publice din New York şi Chicago
Sursa foto: Foto: theepochtimes.com
01 Mai 2014   •   20:18

La New York şi Chicago, fumătorii au INTERZIS cu ţigarete electronice în locurile publice. Interdicţiile, care îi nemulţumesc atât pe comercianţii cât şi utilizatorii tigaretelor de acest tip, vin după măsuri similare luate la Los Angeles, scrie foxnews.com.

Sustinătorii interdicţiei, care a intrat în vigoare săptămâna aceasta, spun că astfel se previne reacceptarea fumatului în societate, în special în rândul adolescenţilor, care ar putea fi atraşi de ţigaretele electronice aromate şi promovate de vedete.

Thomas Farley, comisar pentru sănătate în New York, susţine că permiterea ţigaretelor electronice în baruri şi restaurante subminează interdicţiile anterioare privind produsele pe bază de tutun.

"Imaginaţi-vă că vă aflaţi într-un bar şi 20 de persoane pufăie din ceva ce pare a fi o ţigaretă. Apoi cineva simte miros de tutun. Cum va şti barmanul pe cine să bată pe umar şi să-i spună să stingă ţigareta", a explicat acesta.

De cealaltă parte, Peter Denholtz, co-fondatorul Henley Vaporium, susţine că ţigaretele electronice "ar putea reprezenta cea mai mare invenţie a vieţii noastre, în ceea ce priveşte salvarea de vieţi", prin îndepărtarea fumătorilor de ţigaretele tradiţionale.

×
Subiecte în articol: fumatori
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close