Antena 3 Externe Țigările nu mai sunt la modă. Numărul impresionant de persoane care au renunțat la fumat în Franța

Țigările nu mai sunt la modă. Numărul impresionant de persoane care au renunțat la fumat în Franța

05 Iun 2018   •   17:42
Țigările nu mai sunt la modă. Numărul impresionant de persoane care au renunțat la fumat în Franța

Franța a înregistrat o scădere accentuată a numărului de persoane care fumează zilnic, cu un milion mai puțini fumători în 2017 decât în 2016, comform unui nou sondaj. O astfel de scădere nu a mai fost înregistrată de un deceniu, potrivit Administrației Publice Franceze, care a efectuat studiul. 

De asemenea a existat o scădere a fumatului în rândul adolescenților și celor cu venituri mai scăzute. 

Studiul a evidențiat faptul că măsurile anti-fumat introduse în Franța au fost un factor al acestui declin. În ultimii ani au apărut ambalaje neutre pentru țigări, rambursări pentru persoanele care utilizează înlocuitori de tutun, prețuri mai mari la țigări și campanii precum luna națională anti-tutun. 

Potrivit sondajului, în anul 2017, 26,9% dintre persoanele cu vârste între 18 și 75 de ani au fumat în fiecare zi, comparativ cu 29,4% cu un an mai devreme. Aceste procente reprezintă o scădere de la 13,2 milioane de fumători la numai 12,2 milioane în perioadă respectivă. 
  
Ministrul Sănătății din Franța, Agnès Buzyn, s-a declarat mulțumit în special de scăderea consumului de tutun printre cei cu venituri mai scăzute, spunând că "tutunul este o traiectorie a inegalității". 

Sursă: BBC 
  

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close