Antena 3 CNN Externe Time: Barack Obama este ?Personalitatea anului 2008?

Time: Barack Obama este ?Personalitatea anului 2008?

Time: Barack Obama este ?Personalitatea anului 2008?
17 Dec 2008   •   17:30

Barack Obama a fost desemnat de către editorii publicaţiei americane Times, Personalitatea anului 2008, ?Person of the Year 2008?.
Editorii publicaţiei şi-au motivat alegerea prin calităţile deosebite de care Obama a dat dovadă. El a învins într-una dintre cele mai nebuneşti campanii electorale din istoria Americii. A depăşit lipsa de experienţă, un nume ciudat, doi candidaţi care sunt instituţii politice şi prăpastia rasială.
În 2007, titlul de Person of the Year a fost acordat lui Vladimir Putin. Cu un an înainte, utilizatorii de net au fost alegerea celor de la TIME. Câştigători anteriori ai titlului au generat, deseori, controverse aprinse. Adolf Hitler a fost personalitatea anului în 1938, iar în 1979 Ayatollahul Khomeini, liderul suprem al Iranului.
Barack Hussein Obama este preşedintele ales al Statelor Unite. El va fi investit în funcţie ca cel de-al 44-lea preşedinte al SUA, pe 20 ianuarie 2009. Este primul afroamerican ales în această funcţie. A absolvit Universitatea Columbia şi Facultatea de Drept de la Harvard.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Barack Obama Time
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close