Antena 3 CNN Externe Timoşenko cere închisoare pe viaţă pentru oficialii corupţi

Timoşenko cere închisoare pe viaţă pentru oficialii corupţi

 Timoşenko cere închisoare pe viaţă pentru oficialii corupţi
Sursa foto: iulia timosenko
05 Ian 2010   •   03:43

Premierul ucrainean Iulia Timoşenko, candidat la viitoarele alegeri prezidenţiale, a declarat că pedeapsa pentru oficialii corupţi ar trebui să fie mai dură şi a cerut închisoare cu viaţă pentru cei mai lacomi dintre cei cei iau mită.
"Cu acei oficiali care au reuşit să pună 140 de hectare de pământ în buzunarul propriu, să îşi însuşească o fabrică, sau o centrală importantă, voi fi foarte strictă?, declara aceasta, adăugând că "închisoare pe viaţă" ar fi o pedeapsă adecată pentru corupţi.
"Uneori învidiez China, unde ei taie mâini, ordonă pedeapsa cu moartea pentru oficialii corupţi,"arăta Timoşenko.
"Desigur că nu îi putem trata de o asemenea manieră, deoarece suntem o ţară europeană. Deşi uneori mă mânâncă palmele," preciza aceasta.
Timoşenko declara că visul său este "să arate că poate exista o putere consolidată, puternică, ce să aducă ordinea în ţară."
Anterior, un alt candidat prezidenţial, fostul ministru ucrainean al Apărării, Anatoli Hriţenko, a cerut de asemenea pedepsirea judecătorilor corupţi, a procurorilor şi anchetatorilor cu închisoare pe viaţă.

Ucraina va organiza alegeri prezidenţiale pe 17 ianuarie, la care s-au înregistrat 18 candidaţi, princare care actualul şef al statului Iuşcenko, Timoşenko, liderul opoziţiei, Viktor Ianukovici, preşedintele Parlamentului, Volodimir Litvin.
Potrivit sondajelor de opinie, cu şanse să meargă în turul doi sunt Ianukovici şi Timoşenko, în timp ce Iuşcenko ar obţine sub cinci procente.
Antena3.ro

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close