Timoşenko: Vladimir Putin este inamicul Ucrainei. Vom LUPTA dacă va depăşi linia roşie

de G.S.    |    22 Mar 2014   •   08:55
Timoşenko: Vladimir Putin este inamicul Ucrainei. Vom LUPTA dacă va depăşi linia roşie Foto: Agerpres/Xinhua
Vladimir Putin a "pierdut Ucraina pentru totdeauna", după alipirea Crimeei la Rusia, a declarat vineri fostul premier ucrainean Iulia Timoşenko, avertizând de asemenea în privinţa unei dorinţe a preşedintelui rus de a continua ofensiva în Ucraina continentală, relatează AFP, conform Mediafax.
"Putin a pierdut Ucraina pentru totdeauna după ce ne-a declarat război", a spus Timoşenko, în cadrul unui talk-show politic transmis de televiziunea publică ucraineană.
"Putin este inamicul numărul unu al Ucrainei, ne-a luat pământul cu armele", a adăugat fostul premier ucrainean.
Egeria "revoluţiei portocalii" i-a îndemnat pe ucraineni să fie pregătiţi să lupte în cazul în care trupele ruse ar intra în Ucraina continentală.
"Trebuie să fim pregătiţi pentru momentul când Putin va depăşi linia roşie", a continuat ea, afirmând că aproximativ 100.000 de militari ruşi sunt masaţi la graniţa dintre Rusia şi Ucraina.
"Vom lupta dacă va depăşi linia roşie", a avertizat ea.
În opinia ei, preşedintele rus ar putea să urmeze calea altor "dictatori înlăturaţi de la putere".
"Nu este primul dictator cu comportament fascist. Lumea a arestat deja mulţi dintre ei în ultimii ani. Ne amintim de Libia, ne amintim de alţi dictatori care au fost înlăturaţi de la putere de mase. Putin nu este o excepţie", a afirmat Timoşenko.
 

Alegeri 2020
Parteneri
x close