Antena 3 CNN Externe Tinere din România, obligate să se prostitueze în Afganistan şi Irak

Tinere din România, obligate să se prostitueze în Afganistan şi Irak

Tinere din România, obligate să se prostitueze în Afganistan şi Irak
Sursa foto: Foto: csmonitor.com
20 Iul 2010   •   13:55

Un raport al unei organizaţii neguvernamentale citat de Washington Post a scos la iveală informaţii şocante referitoare la ororile din timpul războaielor din Irak şi Afganistan. Potrivit raportului, mai multe fetiţe şi tinere din estul Europei, inclusiv din România, au fost traficate de civilii americani în cele două state.

Tinerele, unele provenind chiar din România, au fost ?cumpărate? pe mii de dolari şi obligate să se prostitueze. Fetele ofereau servicii sexuale militarilor în barăci construite special pentru această activitate. Printre fetele obligate să întreţină relaţii sexuale cu militarii americani se aflau chiar şi adolescente de 12 ani, mai arată Washington Post.

Se pare că în zonele de conflict au ajuns zeci de femei, multe dintre acestea fiind ademenite cu posturi de chelneriţe sau dansatoare în Dubai. Tinerele au fost ?cumpărate? pentru sume cuprinse între 1.000 de dolari şi 20.000 de dolari.

Autorităţile americane şi-au exprimat indignarea referitoare la această situaţie, însă până în prezent nu au tras pe nimeni la răspundere pe motiv că nu dispun de suficiente dovezi pentru a-i ancheta pe aşa-numiţii ?proxeneţi de război?.

Antena3.ro

 

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close