Antena 3 CNN Externe Doi tineri din Kiev s-au căsătorit în ziua când Rusia a atacat Ucraina: "Putem muri și am vrut să fim împreună înainte de asta"

Doi tineri din Kiev s-au căsătorit în ziua când Rusia a atacat Ucraina: "Putem muri și am vrut să fim împreună înainte de asta"

În ziua invaziei ruseşti, doi tineri din Kiev, Iarina Arieva și Sviatoslav Fursin, s-au grăbit să-şi oficializeze cununia religioasă. Evenimentul a avut loc în timp ce în oraș se auzeau sirenele de alarmă pentru raiduri aeriene. Gândul că ar putea muri, i-a făcut pe cei doi tineri să se grăbească să-şi unească destinele.

Doi tineri din Kiev s-au căsătorit în ziua când Rusia a atacat Ucraina: "Putem muri și am vrut să fim împreună înainte de asta"
Sursa foto: Unsplash.com | Jeremy Wong
de Georgiana Adam    |    25 Feb 2022   •   11:11

După ce Rusia a atacat Ucraina cu rachete, tancuri și tiruri de artilerie, Yaryna Arieva și Sviatoslav Fursin au decis să-şi unească destinele în faţa lui Dumnezeu. Cei doi tineri aveau nunta programată în luna mai, însă gândul că ar putea muri în război i-a făcut să se grăbească, potrivit CNN.

Iarina Arieva și Sviatoslav Fursin s-au căsătorit în prima zi de război

Cei doi tineri s-au cunoscut în 2019, la protestele din centrul Kievului. Iarina Arieva și Sviatoslav Fursin aveau în plan să se căsătorească în luna mai şi să sărbătorească fericitul eveniment la un restaurant cu o "terasă foarte, foarte drăguță" cu vedere la râul Nipru, a spus Iarina Arieva. 

Planurile celor doi au fost date peste cap când președintele rus Vladimir Putin a anunțat joi dimineața o invazie, iar atacul a început în zori, cu rachete.

"A fost foarte înfricoșător. Ar trebui să fie cel mai fericit moment din viața ta", a spus Arieva, tânăra de 21 de ani care s-a căsătorit cu partenerul său la mănăstirea Sfântul Mihail din Kiev.

"Situaţia este grea. Vom lupta pentru pământul nostru"

"Situația este grea. Vom lupta pentru pământul nostru. Putem muri și am vrut doar să fim împreună înainte de toate astea”, a spus partenera lui Sviatoslav Fursin .

După cununie, proaspeţii căsătoriţi, Iarina Arieva și Sviatoslav Fursin  s-au pregătit să meargă la Centrul local de Apărare Teritorială pentru a-și uni eforturile pentru apărarea țării.

"Trebuie să ne apărăm țara. Trebuie să protejăm oamenii pe care îi iubim și pământul pe care trăim. Poate că vom merge să luptăm. Poate că vom ajuta cu altceva. Ei vor decide", a declarat Iarina Arieva.

Arieva și-a descris soțul drept „cel mai apropiat prieten al ei de pe Pământ” și a declarat că speră ca într-o bună zi să-şi poată sărbători căsătoria aşa cum şi-au dorit.

"Sper doar că totul va merge normal și vom avea pământul nostru, ne vom păstra țara în siguranță și fericită fără ruși în ea", a mai spus tânăra.

×
Subiecte în articol: tineri nunta casatorie Rusia Ucraina razboi
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close