Antena 3 CNN Externe Tineri voluntari se înarmează în Ucraina, pentru a lupta împotriva ruşilor

Tineri voluntari se înarmează în Ucraina, pentru a lupta împotriva ruşilor

Tineri voluntari se înarmează în Ucraina, pentru a lupta împotriva ruşilor
de O.P.    |    28 Apr 2014   •   09:52

Deciși să acționeze în caz de invadare a regiunii de către forțele rusești, circa 100 de voluntari ucraineni au constituit o brigadă în Donbas (est) - centru important pentru extracția cărbunelui și industria siderurgică a Ucrainei - în scopul de a lupta împotriva separatiștilor proruși, ca urmare a unui apel pe Facebook, relatează AFP.

Șoferi de taxi, oameni de afaceri locali, ingineri s-au înrolat în această formațiune și se antrenează într-o fermă abandonată, sub comanda unui fost militar, Semion Semencenko (38 ani), care a lansat un apel prin Internet în acest sens în urmă cu două săptămâni și a primit deja — potrivit lui — 500 de adeziuni.

Pentru a fi acceptat în grup, un candidat trebuie să îndeplinească niște criterii simple: să fie patriot, să aibă un cazier judiciar curat și să nu prezinte probleme psihice. Dacă se conformează acestor exigențe, bărbați de orice vârstă sunt bineveniți în brigadă.

Semencenko a negat orice legătură cu extremiștii naționaliști, după ce Dmitro Iaroș — liderul mișcării naționaliste paramilitare Pravîi Sektor (Sectorul de Dreapta), diabolizat de presa rusă — a afirmat că formațiunea lui ar fi în spatele acestei brigăzi.

×
Subiecte în articol: Proteste Ucraina
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close