Antena 3 Externe Toaleta din celula lui Saddam Hussein, piesă de muzeu în Statele Unite

Toaleta din celula lui Saddam Hussein, piesă de muzeu în Statele Unite

de Antena3.ro    |    08 Noi 2011   •   14:01
Toaleta din celula lui Saddam Hussein, piesă de muzeu în Statele Unite
Sursa foto: Foto: deccanchronicle.com

Celula în care a fost deţinut fostul dictator irakian Saddam Hussein, amenajată într-o vilă pe jumătate distrusă, este abandonată, în prezent, dar toaleta a fost trimisă în Statele Unite, pentru a fi inclusă într-un muzeu, relatează AFP.
   
Pereţii albi nu au nici o inscripţie pe ei. Aceştia nu păstrează nici o urmă a prezenţei lui Saddam Hussein, cel care a condus Irakul cu o mână de fier, din 1979 şi până în 2003, când a fost îndepărtat de la putere de o coaliţie condusă de Statele Unite.
   
Placa de ciment pe care era aşezată salteaua este goală. Chiuveta şi toaleta din aluminiu au dispărut. Au fost trimise, împreună cu uşa celulei, la Muzeul Poliţiei Militare din Missouri, a declarat locotenent-colonelul Jerry Brooks, istoricul armatei americane în Irak.

Închisoarea lui Saddam Hussein, amenajată într-o vilă, se afla pe o insulă înconjurată de un lac artificial, în tabăra militară americană Victory, în apropiere de aeroportul din Bagdad.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close