Antena 3 CNN Externe "Toată lumea este paralizată de frică". Mii de filipinezi se refugiază din calea taifunului Hagupit care se apropie de arhipelag

"Toată lumea este paralizată de frică". Mii de filipinezi se refugiază din calea taifunului Hagupit care se apropie de arhipelag

"Toată lumea este paralizată de frică". Mii de filipinezi se refugiază din calea taifunului Hagupit care se apropie de arhipelag
Sursa foto: Foto: eumetsat.int
de S.T.    |    05 Dec 2014   •   10:28

Mii de filipinezi se refugiau vineri în biserici, şcoli şi alte locuri din calea taifunului Hagupit, care se apropie de arhipelag, afectat frecvent de intemperii care provoacă dezastre, relatează AFP.
   
Furtuna, care ar fi cea mai importantă din Filipine în acest an, ar putea atinge sâmbătă sau duminică regiunile central-estice ale arhipelagului devastate în urmă cu un an de "supertaifunul" Haiyan.
   
Până la impact, locuitorii urmează sfaturile autorităţilor şi se pun la adăpost.
   
Regiunile din partea central-estică a ţării nu s-au refăcut încă de pe urma trecerii taifunului Haiyan, care a atins Filipinele pe 8 noiembrie 2013, omorând peste 7.350 de persoane. Format în Oceanul Pacific, Haiyan era însoţit de cele mai violente rafale de vânt înregistrate vreodată pe uscat şi de valuri uriaşe care au măturat litoralul.
   
La Tacloban, unul dintre oraşele cele mai dur afectate de Haiyan, sute de persoane s-au refugiat vineri într-un gimnaziu.
   
"Ne-am învăţat lecţia cu Haiyan", a declarat Rita Villadolid, în vârstă de 39 de ani. "Toată lumea este paralizată de frică", a adăugat ea.
   
Alţi locuitori s-au adunat în şcoli şi biserici, considerate clădirile cele mai solide din oraş. Cei mai norocoşi s-au cazat la hotel.
   
Potrivit Agenţiei Naţionale de Meteorologie Pagasa, taifunul urmează să provoace rafale de vânt de 215 kilometri pe oră şi valuri uriaşe.
   
Impactul taifunului urmează să fie resimţit pe o fâşie de 700 kilometri lăţime şi să atingă 55 din cele 85 de provincii din ţară.

×
Subiecte în articol: filipine
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close