Antena 3 CNN Externe Toate școlile au fost închise. Este cod roșu de poluare în Beijing

Toate școlile au fost închise. Este cod roșu de poluare în Beijing

Toate școlile au fost închise. Este cod roșu de poluare în Beijing
08 Dec 2015   •   17:24

Şcolile din Beijing au fost închise, începând de marți, după alerta cod roșu de poluare, relatează DPA, conform Agerpres.

Alerta a fost ridicată la cel mai înalt nivel de către Centrul pentru managementul situaţiilor de urgenţă, pentru prima dată de la introducerea în 2013 a scalei în patru culori - roşu, portocaliu, galben şi albastru.

Autorităţile în domeniul educaţiei de la Beijing au dispus ca grădiniţele, şcolile primare şi liceele să-şi suspende orele, după ce un smog extrem de dens a învăluit străzile capitalei.

Locuitorii capitalei au fost îndemnaţi să rămână în interior cât mai mult posibil începând de marţi de la ora locală 7.00 (1.00, ora României) şi până joi la prânz (6.00, ora României), într-un anunţat postat online de Biroul pentru protecţia mediului din Beijing.

Alerta a fost actualizată la cod roşu luni seara. Roşul reflectă preconizarea unui nivel de peste 200 de micrograme pe metrul cub de PM2,5 (particule de până în 2,5 microni suspendate în aer), pentru o perioadă de trei zile.

×
Subiecte în articol: Beijing poluare
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close