Antena 3 Externe Toate zborurile din Grecia, anulate din cauza unei greve generale

Toate zborurile din Grecia, anulate din cauza unei greve generale

de Antena3.ro    |    13 Dec 2010   •   15:15
Toate zborurile din Grecia, anulate din cauza unei greve generale
Sursa foto: Foto: jakejakeny.blogspot.com

Controlorii de trafic aerian din Grecia vor intra în grevă generală, miercuri, timp de 24 de ore, toate cursele aeriene cu plecare sau sosire pe aeroporturile greceşti urmând a fi anulate în această zi, relatează AFP, care citează un anunţ al sindicatului aviaţiei civile.

"Am hotărât să intrăm într-o grevă de 24 de ore miercuri. Nu va avea loc niciun zbor către sau de pe aeroportul internaţional din Atena sau alte aeroporturi din Grecia", a declarat preşedintele sindicatului aviaţiei civile, Anguelos Sotiropoulos, pentru AFP.

Aceasta este ce-a de-a şaptea grevă de la începutul anului, iar sindicatele din domeniul privat şi public, GSEE şi Adedy, vor respecta, miercuri, grevă generală de 24 de ore.

"Nu suprimării dreptului la muncă" este sloganul sindicatelor care solicită organizarea unui protest în centrul Atenei, faţă de un proiect de lege care prevede restructurarea întreprinderilor publice, alături de tăieri din salarii, precum şi de măsuri care facilitează în viitor reducerile salariale în companiile private.

Proiectul de lege urmează să fie votat marţi în Parlament, când se împlineşte o săptămână de la vizita la Atena a directorului FMI Dominique Strauss-Kahn care a cerut Guvernului socialist să pună în practică noi reforme structurale.

Companiile de transport urban şi-au oprit activitatea duminică şi luni, timp de şase ore iar marţi este prevăzută o grevă de 24 de ore.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close