Antena 3 CNN Externe Tokyo. 300 de companii au participat la expoziţia mondială de securitate (VIDEO)

Tokyo. 300 de companii au participat la expoziţia mondială de securitate (VIDEO)

Tokyo. 300 de companii au participat la expoziţia mondială de securitate (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Video News
08 Oct 2010   •   19:28

Peste 300 de companii din domeniul apărării s-au adunat la Tokyo, pentru a arăta publicului cele mai noi dispozitive antiterorism, în cadrul expoziţiei mondiale de securitate. Asta în condiţiile în care mai multe state europene au fost recent ţinta ameninţărilor cu atacuri teroriste.

Robotul care dezamorsează bombe a fost vedeta expoziţiei. Specialiştii l-au programat ca, în cazul unui atac asupra unei clădiri, să găsească oamenii blocaţi sub dărâmături. Târgul a venit într-un moment delicat, când mai multe ţări ale lumii sunt vizate de noi atacuri ale insurgenţilor talibani.

Alerta teroristă a fost declanşată luna trecută în Franţa, după ce şapte persoane, între care cinci cetăţeni francezi, au fost răpiţi de membrii reţelei al-Qaida din Nordul Africii. Coordonatorul UE pentru terorism a confirmat posibilitatea unui atac major asupra bătrânului continent.

Singurul atac terorist asupra Japoniei a avut loc în 1995 când membrii unui cult religios au atacat metroul din Tokio cu gaze toxice. 13 persoane au fost ucise şi sute au fost rănite.

Antena 3

×
Subiecte în articol: expozitie Securitate companii Tokyo robot
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close