Antena 3 CNN Externe Tony Blair, agresat verbal într-o moschee: Un cetăţean palestinian l-a numit "terorist" (VIDEO)

Tony Blair, agresat verbal într-o moschee: Un cetăţean palestinian l-a numit "terorist" (VIDEO)

Tony Blair, agresat verbal într-o moschee: Un cetăţean palestinian l-a numit "terorist" (VIDEO)
21 Oct 2009   •   19:10

Incident neplăcut pentru Tony Blair. Emisarul UE pentru Orientul Mijlociu se afla într-o moschee din Hebron în momentul în care a fost agresat verbal de un cetăţean palestinian. Agresorul a fost imediat îndepărtat de gărzile de corp ale fostului premier britanic.

Bărbatul l-a numit pe fostul premier britanic "terorist" şi i-a spus că nu este binevenit în Palestina.

Incidentul s-a petrecut în moscheea Ibraheemi, un loc sacru atât pentru musulmani, cât şi pentru evrei. Bărbatul, care avea la el un sac, a fost îndepărtat imediat de către gărzile de corp ale oficialului. Blair nu a părut prea deranjat de incident.

"Oamenii vor să îmi atragă atenţia asupra a ceea ce se întâmplă. Şi-a dus protestul până la capăt, este dreptul lui. Cu toate acestea, este important ca voi să nu confundaţi protestul cu percepţia generală a populaţiei. După mine, majoritatea celor de aici vor ca problema să fie rezolvată", a declarat Tony Blair.

Incidentul, scrie presa britanică, s-a produs în contextul în care Blair este extrem de impopular în lumea arabă după ce Marea Britanie a participat, alături de Statele Unite, la invadarea Irakului. În plus, arabii spun că oficialul a favorizat Israelul în perioada în care conducea guvernul de la Londra.

Emisarul pentru Orientul Mijlociu poartă discuţii cu autorităţile israeliene şi cele palestiniene pentru crearea unui stat palestinian, soluţie văzută de comunitatea internaţională drept singura care ar asigura pacea în zonă.



Antena 3

×
Subiecte în articol: Tony Blair incident
Parteneri
Incendiu puternic în cartierul Aviației din București
x close