Antena 3 CNN Externe Tony Blair: "Dacă în aceste momente nu eşti vaccinat, înseamnă că ești de-a dreptul idiot"

Tony Blair: "Dacă în aceste momente nu eşti vaccinat, înseamnă că ești de-a dreptul idiot"

Tony Blair a declarat pentru Times Radio: „Dacă nu ești vaccinat în acest moment și ești eligibil și nu ai niciun motiv de sănătate pentru a nu fi vaccinat, nu ești doar iresponsabil, vreau să spun, esti un idiot.

Tony Blair: "Dacă în aceste momente nu eşti vaccinat, înseamnă că ești de-a dreptul idiot"
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    23 Dec 2021   •   15:55

„Îmi pare rău, adică, sincer ești”, a continuat el.

Comentariile fostului premier Blair merg mult mai departe decât cele alor miniștrilor conservatori - care au încercat anterior să evite să-i condamne pe cei care nu s-au vaccinat încă, și au exclus vaccinarea obligatorie pentru populație. 

Peste 5 milioane de oameni peste 12 ani din Anglia nu au primit prima doză de vaccin. Dar, în timp ce unii sunt anti-vaxxeri înfocați, alții au ezitat să se inioculeze din alte motive.

Secretarul pentru Sănătate, Sajid Javid, a spus săptămâna aceasta că persoanele nevaccinate „trebuie să se gândească cu adevărat la daunele pe care le fac societății”.

El a adăugat că „au într-adevăr un impact dăunător și vă rog să veniți și să vă vaccinați”.

Blair a declarat pentru Times Radio: „Deoarece această variantă Omicron este atât de contagioasă, dacă nu ești vaccinat și ești în circulație, o vei lua. Și asta va pune o mare presiune asupra serviciului de sănătate. Aproape jumătate din persoanele de la ATI sunt nevaccinate.

Nu trebuie să îi marginalizăm pe cei nevaccinați, dar ar trebui să încercăm să îi convingem. Pot exista tot felul de motive. Dar, sincer, este în propriul lor interes – indiferent de interesul public – ca ei să se vaccineze.”

Tony Blair a spus că se testează pentru COVID „în mod constant” înainte de Crăciun și a spus „Nu sunt în favoarea lockdown-urilor”, informează The Mirror.

Dar el a avertizat că Boris Johnson riscă așteptând până după Crăciun - când se vor ști mai multe despre Omicron - pentru a introduce noi restricții.

„Este un pariu ceea ce face guvernul”

Întrebat ulterior despre aceste declaraţii la postul BBC Radio 4, politicianul laburist a recunoscut că a fost "poate mult prea puţin diplomatic" în exprimare.

.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close