Antena 3 CNN Externe Top 10 al oraşelor cu cea mai frumoasă artă de stradă (FOTO)

Top 10 al oraşelor cu cea mai frumoasă artă de stradă (FOTO)

Top 10 al oraşelor cu cea mai frumoasă artă de stradă (FOTO)
Sursa foto: grafitti
12 Iul 2009   •   18:56

Castele, clădiri impunătoare sau parcuri. Sunt câteva dintre motivele pentru care vrem să vizităm oraşe din toată lumea, dar şi lucrurile care ne rămân de obicei în minte. Şi dacă formele tradiţionale de artă au atras dintotdeauna milioane de turişti, arta străzii, sau grafitti-urile, cum mai sunt cunocute, atrage din ce în ce mai mulţi oameni care vor să ?simtă? pulsul unui oraş.

Site-ul www.travelandleisure.com a făcut chiar un top al oraşelor care merită vizitate pentru arta străzii pe care o găzduiesc.

În fruntea clasamentului se află oraşul Los Angeles, unde pot fi văzute multe dintre lucrările lui Banksy, considerat a fi cel mai mare artist de gen.



Berlinul ocupă locul al doilea, artiştii invadând practic, în cei 20 de ani de la căderea zidului Berlinuilui, partea de est a capitalei germane. Lucrările de tip ?stencil? sunt specifice acestui loc. Inclusiv bucăţile din zidul Berlinului care au rezistat au fost transformate în suport pentru arta străzii.



Podiumul este completat de cartierul Manhattan din New York, unde districtul Chelsea este invadat de artişti care au decorat zidurile clădirilor, într-un adevărat mozaic de culori, imagini şi texturi.

În top mai sunt oraşe ca Sao Paulo, Londra sau Melbourne. Nici un oraş elegant ca Parisul nu a fost ocolit de artiştii străzii. De altfel capitala Franţei este oraşul natal al unor artişti renumiţi precum Blek le rat sau JR.

Topul este completat de Buenos Aires şi Bethleem, oraş în care arta este cu un pas înaintea istoriei, pe zidurile sale putând fi văzute portrete ale evreilor şi palestinienilor, unul lângă altul, în ?pace?.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: paris los angeles Berlin
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close