Antena 3 CNN Externe Top 10 locuri din lume pentru a începe o afacere

Top 10 locuri din lume pentru a începe o afacere

Top 10 locuri din lume pentru a începe o afacere
02 Oct 2013   •   19:20

Cel mai recent raport al Băncii Mondiale arată un clasament al celor mai profitabile locuri din lume unde îţi poţi începe o afacere.

Noua Zeelandă pare a fi locul potrivit pentru deschiderea unui business de succes.

 Clasamentul analizează 185 de economii din întreaga lume.

Raportul măsoară cât de uşor este să începi o afacere, câţi paşi sunt necesari pentru antreprenori în mod oficial ,dar şi cât durează procedurile. Raportul ia în calcul şi costurile sau capitalul minim necesar, unde 0% din venit pe cap de locuitor este cel mai bun procentaj.

În Noua Zeelandă este nevoie de doar un pas şi o zi, numărul ideală, pentru a înfinţa o companie. Cineva care vrea să deschidă o afacere trebuie doar să solicite înregistrarea on-line. Potrivit raportului, procesul costă 163.55 dolari în Noua Zeelandă (129 dolari americani) şi nu are o cerinţă minimă de capital.

Prin contrast, SUA ocupă locul 13, având nevoie de şase paşi pentru a începe o afacere, fără capital minim. Raportul a luat în calcul statisticile din SUA bazându-se pe cerinţele din New York, cel mai mare oraş de business din ţara studiată.

1. Noua Zeelandă
Acesta este al doilea an consecutiv în care Noua Zeelandă a ajuns pe primul loc în clasamentul Băncii Mondiale. După înregistrarea unui nume de companie on-line, antreprenorii pot aplica pentru conturile legate de taxe şi includerea companiei în acelaşi timp.

2. Australia
A ieftinit lansarea unei afaceri în urmă cu câţiva ani, prin reducerea taxei de înregistrare. Acesta costă acum 426 de dolari australieni (390 dolari americani).

3. Canada
Pornirea unei afaceri în Canada constă într-o aplicaţie on-line, şi de cinci zile pentru companie să primească numărul de înregistrare, potrivit raportului.

4. Singapore
Una dintre cele trei etape pentru a începe o afacere în Singapore este cerinţa tradiţională de a face un sigiliu de companie, o ştampilă cu cerneală utilizată ca o semnătură pentru documente.

5. Macedonia
În ultimii cinci ani, Macedonia a simplificat procesul de instituire a unei afaceri prin reducerea cerinţelor de capital, reducerea procedurilor de aplicare şi de asemenea de îmbunătăţirea magazinului online.

6. Hong Kong
În plus faţă de înregistrarea societăţii şi de crearea unei ştampile de cauciuc (aşa cum se cere în Singapore), Hong Kong cere companiilor să se înscrie pentru o poliţă de asigurare şi pentru fondul de pensii locale.

7. Georgia
Georgia a înlăturat straturi de birocraţie, în ultimii ani, iar acum este necesară înregistrarea şi deschiderea unui nou cont bancar, care durează două zile.

8. Rwanda
Deşi nu este deosebit de uşor să faci afaceri în Rwanda în general, este relativ simplu să pui bazele unei companii. Singura cerinţă este înregistrarea de afaceri, care este gratuită în cazul în care se face on-line, iar certificatul este gata în una-trei zile.

9. Belarus
Lansarea unei afaceri în Belarus durează cinci zile, aproximativ o treime din timpul mediu din Europa de Est şi Asia Centrală. De asemenea, nu are nevoie de un capital minim din partea antreprenorilor.

10. Irlanda
Primul pas în deschiderea unei afaceri în Irlanda pentru fondatorului companiei este acela să jure că societatea a respectat legile relevante.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close