Antena 3 Externe Top 3 al liderilor Al Qaida rămaşi în libertate

Top 3 al liderilor Al Qaida rămaşi în libertate

de Antena3.ro    |    02 Mai 2011   •   17:13
Top 3 al liderilor Al Qaida rămaşi în libertate Foto: bosasomedia.com

Încă de la tragedia din 11 septembrie 2001, Statele Unite au alcătuit o listă a principalilor suspecţi aflaţi la conducerea Al Qaidei. Mulţi dintre aceştia au fost capturaţi sau omorâţi, inclusiv Osama Bin Laden, în timp ce alţii noi au intrat în vizor. Iată un top 3 al celor rămaşi în libertate, realizat de BBC.

Ayman al Zawahiri: Este un medic egiptean în vârstã de 60 de ani, care a fost unul dintre principalii membri ai mişcãrii pentru "jihad islamic" din Egipt, înainte de a-l întâlni pe Osama Bin Laden în Afganistan. Zawahiri a fost adjunctul lui Bin Laden şi cofondator al reţelei Al-Qaida. Recompensa oferitã pentru capturarea sa este de 25 de milioane de dolari.

Abu Yahya al Libi: cunoscut şi ca Hasan Qayid sau Yunis al-Sahrawi, a fost membru al grupării libiene islamice de luptă, înainte să se alieze cu Bin Laden. Acesta şi-ar fi petrecut cinci ani studiind teologia în Mauritania, în anii '90. Libi susţine că a fost capturat de forţele pakistaneze în 2002 şi trimis la o bază militară a SUA, în Afganistan, de unde a evadat în 2005.

Khalid al Habib: de naţionalitate egipteană sau marocană,  a fost identificat în 2005 ca şi comandant de teren în sud-estul Afganistanului, preluând comanda totală un an mai târziu. Analişti susţin că acesta operează sub identităţi false.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close