Antena 3 CNN Externe Top 3 operaţii estetice, la români: mărirea sânilor, lipoaspiraţia şi corectarea nasului

Top 3 operaţii estetice, la români: mărirea sânilor, lipoaspiraţia şi corectarea nasului

Top 3 operaţii estetice, la români: mărirea sânilor, lipoaspiraţia şi corectarea nasului
13 Noi 2008   •   12:36

Criza finaciară îşi face simţită prezenţa şi în domeniul chirurgiei estetice. În ultima lună, numărul de operaţii estetice a scăzut considerabil, a declarat doctorul Tiberiu Bratu, preşedintele Societăţii de Chirurgie Estetică, în deschiderea congresului de specialitate. Chiar şi aşa, oamenii nu se dau în lături de la implanturi cu silicon, lipoaspiraţii şi operaţii de corectare a nasului.
Priceperea doctorilor esteticieni din România au determinat chiar şi persoane din străinătate să-şi facă operaţii la noi în ţară, informează "Cotidianul". Un alt factor ar mai fi şi preţul mai scăzut decât în alte părţi. Acesta este cazul unei femei de 72 de ani care a făcut o operaţie de mărire de sâni. ?Pacienta este din Germania, dar a venit în România pentru operaţie, pentru calitatea intervenţiei, dar şi pentru că operaţia este mai ieftină cu 50% decât în alte ţări. Ne-a spus că era invidioasă pentru că prietenele ei, deşi aveau 82-83 de ani, arătau mai bine" a spus doctorul Tiberiu Bratu.
Vârsta nu este o piedică atunci când vrei să arăţi mai bine. Doctorii prezenţi la congres au declarat că vârsta pacienţilor este cuprinsă între 18 ani şi 72 de ani. De asemenea, bărbaţii apelează şi ei la astfel de intervenţii pentru a-şi îmbunătăţii aspectul, cele mai frecvente fiind operaţiile pentru mărirea penisului. Potrivit specialiştilor, această intervenţie nu este una de lungă durată.
Preşedintele Asociaţiei Chirurgilor Plastici, prof. dr. Ioan Lascăr, a mai menţionat că nu există nici un fel de conexiune între cancerul de sân şi implantul mamar. Cu toate acestea, medicii au avertizat că operaţiile estetice presupun riscuri mari, iar reuşita lor nu poate fi garantată.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: operatii estetice
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close