Antena 3 CNN Externe TOP cei mai fericiţi elevi şi cele mai bune şcoli din lume. Pe ce loc se află România

TOP cei mai fericiţi elevi şi cele mai bune şcoli din lume. Pe ce loc se află România

TOP cei mai fericiţi elevi şi cele mai bune şcoli din lume. Pe ce loc se află România
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
19 Ian 2014   •   13:56
Cei mai fericiţi elevi sunt elevii din Singapore. Tot acolo sunt şi cele mai bune şcoli. 
 
Aşa arată un clasament internaţional făcut în 65 de state. La coada clasamentului, se află elevii sud coreeni. Nici noi nu suntem departe.
 
Studiul a fost efectuat de Organizatia pentru Cooperare Economica si Dezvoltare şi a avut la bază două criterii de clasificare. 
 
Răspunsurile elevilor la întrebarea cât de fericiti se simt la scoală si rezultatele pe care le-au obtinut individual la materii precum matematica, lectura si stiintele. 
 
Aşa s-a ajuns la concluzia că Indonezia este ţara cu cei mai fericiţi elevi. Dar nu este şi ţara cu cele mai bune şcoli sau cel mai bun nivel de educaţie.
 
Combinaţia de cei mai fericiţi elevi care învaţă în cele mai bune şcoli se găseşte în Singapore. Taiwan, Elvetia si Hong Kong ocupă locurile următoare în acest top. În schimb, cei mai nefericiti elevi învată în Coreea de Sud. 
 
Iar alaturarea "cei mai nefericiţi elevi" în "cele mai proaste şcoli" se întâlneşte în primul rând în Qatar. În acest top figurează şi ţara noastră, pe locul şase, după ţări precum Argentina, Cipru, Grecia şi Slovacia.
 
Sub noi în top stă Tunisia, dar şi Rusia, împreună cu Muntenegru, care împart acelaşi loc.
 
Potrivit aceluiaşi studiu, copiii din Shanghai, China, au obtinut rezultatele cele mai bune la teste, iar cele mai slabe rezultate vin din Peru.
 

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close