Antena 3 CNN Externe Efectele devastatoare ale tornadei din Cehia. Morții au fost scoși din morminte .”Este iadul pe pământ”

Efectele devastatoare ale tornadei din Cehia. Morții au fost scoși din morminte .”Este iadul pe pământ”

Cel puţin 5 persoane au murit şi peste 100 au fost rănite în urma unei tornade însoţite de grindină care a distrus joi case în mai multe oraşe din sud-estul Republicii Cehe, au informat vineri serviciile de urgenţă.

Efectele devastatoare ale tornadei din Cehia. Morții au fost scoși din morminte .”Este iadul pe pământ”
Sursa foto: Facebook/New Alert
de Alexandra Ionescu    |    25 Iun 2021   •   21:28

Tornada însoțită de grindină de mărimea unei mingi de tenis, care s-a produs joi în Cehia, a avut efecte devastatoare: cinci oameni au murit, alți zeci sunt răniți, iar casele din mai multe orașe din sud-estul țării sunt distruse.

Echipe de salvare din Austria şi Slovacia participă la rândul lor la operaţiuni, iar armata cehă a fost trimisă în regiune. "Este iadul pe pământ", a declarat guvernatorul regiunii, Jan Grolich, după o vizită în zonele afectate.

Biserici distruse, sicrie cu morți scoase la suprafață, sute de case puse la pământ și mașini transformate în mormane de fiare vechi sunt imaginile apocaliptice din zonele afectate.

"Din păcate, nu am putut salva cinci pacienţi", a declarat pentru AFP Hedvika Kropackova, purtătoare de cuvânt a serviciilor locale de urgenţă. Şaizeci şi trei de răniţi au avut nevoie de spitalizare, zece dintre aceştia fiind grav răniţi, a adăugat ea, precizând că bilanţul victimelor ar putea creşte.

În mai mult locuri, operaţiunile de salvare sunt încă în curs de desfăşurare pentru a găsi persoane sub dărâmături.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Echipe de salvare din Austria şi Slovacia participă la rândul lor la operaţiuni, iar armata cehă a fost desfăşurată în regiune.

Tornada, însoţită de grindină de mărimea unei mingi de tenis, a lovit mai multe oraşe şi sate, printre care Hodonin, aflat la graniţa cu Slovacia. În acest oraş, spitalul local a tratat zeci de răniţi, iar un azil de bătrâni şi grădina zoologică locală au fost distruse.

În videoclipurile care circulă pe reţelele de socializare, se puteau vedea clădiri distruse, copaci smulşi din rădăcini, dar şi incendii.

×
Subiecte în articol: tornada Cehia grindina dezastru
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close