Antena 3 CNN Externe Tornade devastatoare în SUA: Cel puţin 12 persoane au murit iar alte zeci au fost rănite

Tornade devastatoare în SUA: Cel puţin 12 persoane au murit iar alte zeci au fost rănite

Tornade devastatoare în SUA: Cel puţin 12 persoane au murit iar alte zeci au fost rănite
Sursa foto: Foto: thezenguy.com
01 Mar 2012   •   08:16

Cel puţin 12 oameni au murit în urma unor tornade deosebit de violente care au străbătut mai multe state din Vestul Mijlociu american. Două orăşele sunt distruse din temelii, iar zeci de persoane sunt rănite.

29 februarie s-a dovedit o dată nefastă pentru mai multe orăşele din Illinois, Kansas, Kentucky. Chiar înaintea zorilor, tornadele au prefăcut cartiere întregi în mormane de ruine. Sub efectul rafalelor de vânt de până la 270 de kilometri pe oră, casele explodau pur şi simplu, în faţa vecinilor îngroziţi care apucaseră să se pună la adăpost.

Răsăritul soarelui a scos la lumină peisaje de coşmar. Un singur orăşel cu 9.000 de locuitori a pierdut şase oameni, ucişi de furtună. Dar numărul victimelor putea fi şi mai mare, dată fiind amploarea dezastrului. Nu doar locuinţe, ci şi magazine, şcoli şi un spital au fost distruse sau grav avariate.

Una din localităţile devastate este Branson, din Missouri, un centru tradiţional al muzicii country. Oraşul a rămas fără câteva vestite săli de concert, chiar înainte de deschiderea sezonului turistic. Un muzician în turneu a scăpat cu viaţă ca prin minune, după ce autobuzul în care se afla a fost ridicat şi apoi trântit la pământ de tornadă.

Meteorologii îi avertizează pe localnici să rămână în alertă deoarece Vestul Mijlociu va fi, mâine, ţinta unui alt sistem de furtuni, la fel de puternic.



×
Subiecte în articol: tornada Kansas
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close