Antena 3 CNN Externe Tornadele mătură centrul Statelor Unite: Un mort şi pagube substanţiale în statul Illinois

Tornadele mătură centrul Statelor Unite: Un mort şi pagube substanţiale în statul Illinois

10 Apr 2015   •   11:47

O persoană a fost ucisă într-o tornadă care a devastat joi seara o zonă situată în apropiere de oraşul Rochelle, în statul Illinois, provocând pagube substanţiale, scrie USA Today.
   
Victima a fost înregistrată la Fairdale, în Illinois, a declarat vineri, pentru ziarul american, Patti Thompson, de la Agenţia pentru Managamentul Situaţiilor de Urgenţă (EMA).
   
Localitatea se află la aproximativ 100 de kilometri nord-vest de Chicago şi a fost lovită în plin de o tornadă "uriaşă" care a traversat drumul interstatal 39, potrivit Weather Channel.
   
"Toate structurile din oraş au fost avariate", de tornadă, a anunţat Departamentul de Pompieri din Rockford într-un mesaj postat pe Twitter.
   
Tornada a măturat şi oraşul Hillcrest, situat la aproximativ 130 de kilometri vest de Chicago şi imediat la nord de Rochelle.
   
Condiţiile meteorologice au condus la anularea a peste 800 de zboruri pe Aeroportul Internaţional O'Hare din Chicago şi la întârzierea altor câteva sute.
   
De asemenea, televiziunile prezentau imagini cu case avariate într-o comunitate mică din ţinutul DeKalb.
   
Tornade au fost raportate anterior şi lângă Peoria, în Illinois, şi Dewitt, în Iowa, dar nu au fost raportate victime sau pagube.
  
Un avertisment de tornadă a fost emis totodată pentru zona oraşului Chicago, ceea ce înseamnă că se întrunesc condiţiile formării unui asemenea fenomen. Avertismentul a fost extins asupra celei mai mari părţi a nordului statului Illinois, estului statului Iowa şi nord-estului statului Missouri.
   
În total, aproape 70 de milioane de americani riscă să fie afectaţi de condiţii meteorologice nefavorabile vineri după-amiaza, potrivit Centrului pentru Predicţia Furtunilor (SPC).
   
Formarea unor tornade este de asemenea posibilă în zone din statele Texas, Louisiana şi Arkansas.×
Subiecte în articol: tornada SUA

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close