Antena 3 CNN Externe Tornadele şi furtunile violente din sud-estul SUA au ucis 12 oameni, dintre care trei copii (VIDEO)

Tornadele şi furtunile violente din sud-estul SUA au ucis 12 oameni, dintre care trei copii (VIDEO)

Tornadele şi furtunile violente din sud-estul SUA au ucis 12 oameni, dintre care trei copii (VIDEO)
Sursa foto: tornada
27 Apr 2010   •   16:27

Bilanţul tornadelor şi furtunilor violente care au lovit sud-estul Statelor Unite a ajuns la 12 morţi, dintre care trei copii. Zeci de oameni sunt răniţi iar pagubele materiale sunt deosebit de mari. Mai multe familii au fost nevoite să asiste la demolarea locuinţelor lor, prea avariate pentru a mai fi reparate.

Câteva tornade au fost înregistrate de spectatori ai postului CNN, înmărmuriţi de spectacolul mâniei naturii. Furtunile au smuls acoperişuri şi linii de înaltă tensiune, au doborât copaci şi au răsturnat automobile. Cel mai mare număr de victime - zece, între care trei copii - s-a consemnat în statul Mississippi, care a suferit şi cele mai ample distrugeri.

Numeroase locuinţe au fost atât de serios avariate încât proprietarii nu au mai avut altă soluţie decât să le demoleze. Ei sunt totuşi mulţumiţi că au scăpat cu viaţă.

În timp ce echipele companiei de electricitate se străduiau să repare liniile distruse, localnicii asistau, îndureraţi, la demolarea caselor în care unii dintre ei îşi trăiseră toată viaţa.

Guvernatorul statului Mississippi a decretat, astăzi, zi de rugăciune pentru toţi cei dispăruţi în tornade şi într-un accident de la o platformă petrolieră. Furtunile au făcut ravagii şi în Alabama, unde doi oameni şi-au pierdut viaţa. Louisiana, Arkansas şi Florida au fost şi ele afectate, dar mai puţin sever.



Antena 3


×
Subiecte în articol: tornade furtuni SUA bilant
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close