Antena 3 CNN Externe Tot mai multe românce practică prostituţia în Finlanda

Tot mai multe românce practică prostituţia în Finlanda

Tot mai multe românce practică prostituţia în Finlanda
Sursa foto: Foto: www.yle.fi
16 Noi 2010   •   13:43

Finlanda a fost asaltată de prostituate de origine română. Cel puţin aşa susţine postul public de televiziune YLE, în pagina electronică. Traficanţii de carne vie şi-au orientat activitatea către nordul Europei, iar româncele pot fi găsite pe străzile din multe oraşe finlandeze.

"Traficanţii mută fetele în ţările nordice deoarece în Europa centrală preţurile s-au dus în jos, aici fiind multe fete, iar preţurile sunt mai mari în nordul Europei", a declarat Iana Matei, reprezentant al unui centru de reabilitare a prostituatelor în România. "Numărul fetelor a crescut în mod semnificativ, iar vârsta lor scăzut în mod cert", a declarat ea.

România este ţara cea mai săracă din UE, după Bulgaria, fiind un teren fertil pentru traficanţi. Potrivit lui Cristian Duţă, un oficial din cadrul poliţiei române, Finlanda se va confrunta în curând cu un val de victime ale traficului de persoane. "Finlanda îi tratează bine pe imigranţi. Acest lucru va determina tot mai multe persoane să intre în ţara voastră, mai ales din ţările sărace", a declarat oficialul.

Traficul de persoane reprezintă o afacere mult mai profitabilă decât comerţul cu droguri, au mai afirmat jurnaliştii postului de televiziune finlandez care au adăugat că intrarea României în UE a facilitat deplasarea infractorilor.

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close