Antena 3 CNN Externe Toţi cei 24 de răniţi din accidentul de autocar din Elveţia au fost identificaţi

Toţi cei 24 de răniţi din accidentul de autocar din Elveţia au fost identificaţi

Toţi cei 24 de răniţi din accidentul de autocar din Elveţia au fost identificaţi
Sursa foto: Foto: eatnineghost.com
de M.Z.    |    15 Mar 2012   •   08:59

Cele 24 de persoane rănite în accidentul de autocar de marţi din Elveţia au fost identificate, a declarat miercuri seară ministerul belgian al Sănătăţii, potrivit AFP.

Şapte dintre victime provin de la şcoala primară din Lommel (nord-est) şi 17 de la cea din Heverlee (centru), a precizat Jan Eyckmans, purtător de cuvânt al Serviciului public federal de sănătate publică.

Două dintre cele şapte victime de la şcoala din Lommel sunt în stare gravă. Din persoanele decedate ieri, 17 morţi (doi adulţi şi 15 copii) sunt tot de la această uniatte de învăţământ.

Şcoala Sint-Lambertus din Heverlee numără 17 răniţi, dintre care doi în stare gravă, şi nouă morţi (doi adulţi şi şapte copii). La acest bilanţ se adaugă cei doi şoferi ai autocarului, care au decedat miercuri.

Răniţii au fost repartizaţi la patru spitale diferite. Trei răniţi în stare gravă au fost internaţi la Lausanne, iar al patrulea rănit grav se află la Berna. Paisprezece răniţi au fost spitalizaţi la Sion. Cei mai mulţi au suferit fracturi, iar starea lor este stabilă. În final, alţi şase sunt spitalizaţi la Viege, a mai precizat Eyckmans.

Un consiliu extraordinar de miniştri a fost convocat joi pentru a examina modalităţile de repatriere a răniţilor.

În momentul accidentului, în autocar se aflau 52 de pasageri: şase adulţi şi 46 de copii. Din cei şase adulţi, doi erau şoferi şi însoţitori. Zece din cei 46 de copii erau de naţionalitate olandeză.

Printre cei 28 de morţi se numără cei şase adulţi şi 22 de copii, dintre care şapte olandezi.

Cel puţin 28 de persoane au murit, între care 22 de copii, în urma unui accident de autocar produs, marţi seară, în Elveţia.

Toate victimele accidentului de autocar produs în sudul Elveţiei se întorceau de la o staţiune de schi acasă, în Belgia.

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close