Antena 3 CNN Externe Toţi cei 33 de mineri chilieni blocaţi în subteran au fost aduşi la suprafaţă în siguranţă (VIDEO)

Toţi cei 33 de mineri chilieni blocaţi în subteran au fost aduşi la suprafaţă în siguranţă (VIDEO)

Toţi cei 33 de mineri chilieni blocaţi în subteran au fost aduşi la suprafaţă în siguranţă (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Mediafax
14 Oct 2010   •   09:08

Luis Urzua, ultimul miner din cei 33 blocaţi în adâncurile unei mine din Chile, a fost scos teafăr la suprafaţă miercuri la ora 21.55 (joi, 3.55, ora României). El a fost urmat de salvatorii care coborâseră în subteran pentru operaţiunea de salvare, care s-a încheiat astfel cu bine, relatează AFP.

Reuşita operaţiunii istorice de salvare a celor 33 de mineri a fost marcată de o sirenă, de aplauzele şi strigătele de bucurie ale celor prezenţi dar şi ale salvatorilor de la suprafaţă.

Luis Urzua a fost ultimul miner care a ajuns la suprafaţă cu ajutorul nacelei metalice ridicate printr-un puţ adânc de 622 de metri. Ascensiunea a decurs fără probleme aşa cum s-a întâmplat şi în cazul celorlalţi 32 de mineri.

La aproape 22 de ore după primul miner, Florencio Avalos, Urzua a fost întâmpinat ca şi acesta de preşedintele chilian, Sebastian Pinera.

Salvatorii şi autorităţile prezente, au intonat imnul naţional chilian, alături de ultimul miner salvat.

Apoi, toţi cei şase salvatori care s-a aflat în mină pentru a ajuta la desfăşurarea operaţiunii, au fost scoşi fără probleme la suprafaţă, ultimul ajungând joi la 0.30 (6.30, ora României).

Antena3.ro

 

×
Parteneri
Soţia fotbalistul Iosif Rotariu a murit în somn
x close