Antena 3 CNN Externe Tradiţiile României, promovate la expoziţia universală EXPO Milano 2015 din Italia

Tradiţiile României, promovate la expoziţia universală EXPO Milano 2015 din Italia

Tradiţiile României, promovate la expoziţia universală EXPO Milano 2015 din Italia
20 Mai 2015   •   09:53

Timp de 6 luni, capitala modei va fi capitala lumii. 145 de ţări participă la ExpoMilano, cea mai mare expoziţie de turism organizată vreodată.

Evenimentul reprezintă un prilej unic de promovare a fiecărei ţări în parte. De la agricultură, turism, economie şi până la cultură şi gastronomie, cei care trec pragul expoziţiei vor face practic înconjurul lumii.

Şi România este pe lista celor 145 de ţări participante.

Motto-ul EXPOMILANO 2015 este  "Hrănirea Planetei. Energie pentru viaţă". Fiecare ţară s-a străduit să-şi etaleze într-o manieră cât mai originală şi mai inovativă perspectiva asupra planetei şi a modului în care înţelegem să o exploatăm.

Motto-ul cu care României s-a prezentat este "În armonie cu natura". În Mica Românie i-am întâlnit pe Adrian şi Vasile, plecaţi de mai bine de 10 ani din ţară.

Dacă românii plecaţi de acasă au intrat din nostalgie, străinii au fost împinşi de curiozitate.

Pavilionul Israelului este atracţia evenimentului. A fost gândit, proiectat şi construit, în stilul grădinilor suspendate ale Semiramidei.

Cei care vor să vadă cum arată 145 de ţări şi nici nu vor să cheltuie o avere trebuie doar să mergă la Milano.  Expoziţia este deschisă până pe 31 octombrie.

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close