Antena 3 CNN Externe O traducătoare a Pentagonului a primit 23 de ani de închisoare pentru că a divulgat numele informatorilor SUA din Irak

O traducătoare a Pentagonului a primit 23 de ani de închisoare pentru că a divulgat numele informatorilor SUA din Irak

O traducătoare a Pentagonului a primit, miercuri, o condamnare la 23 de ani de închisoare pentru că a divulgat numele unor informatori ai SUA din Irak unei persoane care avea legături cu Hezbollah, transmite The Times of Israel.

O traducătoare a Pentagonului a primit 23 de ani de închisoare pentru că a divulgat numele informatorilor SUA din Irak
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    24 Iun 2021   •   16:28

Miriam Thompson, în vârstă de 62 de ani, a recunoscut că a transmis informaţii clasificate unui cetăţean libanez în speranţa că vor fi transmise grupului Hezbollah, considerat terorist de către SUA.

„Sentinţa lui Thompson reflectă seriozitatea încălcării încrederii cetăţenilor americani, a surselor pe care le-a compromis şi a militarilor care au lucrat de partea ei ca prieteni şi colegi”, a declarat John Demers, şeful Diviziei de Securitate Naţională din Departamentul de Justiţie.

Thompson a lucrat ca traducătoare într-o bază militară străină, în 2017, când a început– printr-o aplicaţie – să aibă o relaţie cu un bărbat care avea legături cu Hezbollah. Cu timpul, Thompson a dezvoltat o relaţie romantică cu acesta.

A fost trimisă cu forţele speciale în Arbil, capitala Kurdistanului irakian, în decembrie 2019, când unitatea a început să atace miliţia pro-iraniană; atacurile s-au încheiat la 3 ianuarie 2020 cu moartea generalului iranian Qassim Soleimani.

La scurt timp după acest moment, libanezul cu care Thompson vorbea a cerut informaţii despre agenţii suspecţi că i-ar fi ajutat pe americani. Aceasta i-a dat informaţii despre anumiţi informatori, inclusiv numele real a cel puţin opt persoane şi informaţii despre tacticile militare ale SUA.

Thompson a fost arestată de autorităţile federale în luna următoare, la sfârşitul lui februarie 2020.

×
Subiecte în articol: Pentagon Irak spionaj Hezbollah
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close