Antena 3 CNN Externe Trafic feroviar întrerupt între Portugalia şi Spania, din cauza incendiilor de vegetaţie (VIDEO)

Trafic feroviar întrerupt între Portugalia şi Spania, din cauza incendiilor de vegetaţie (VIDEO)

Trafic feroviar întrerupt între Portugalia şi Spania, din cauza incendiilor de vegetaţie (VIDEO)
20 Aug 2009   •   10:46

Incendiile de vegetaţie au făcut ravagii, miercuri, în Peninsula Iberică. Traficul feroviar dintre Portugalia şi Spania a fost temporar întrerupt din cauza unui focar adus, în cele din urmă, sub control. Iar într-o altă zonă a Spaniei, flăcările au devastat 6.000 de hectare, în zona unei baze militare.


Una din cele mai importante căi ferate din Portugalia, care duce spre Spania şi Franţa, s-a aflat, timp de mai multe ore, sub ameninţarea flăcărilor, la nord-est de Lisabona. Peste 300 de pompieri şi jandarmi s-au luptat din greu cu incendiul şi în cele din urmă circulaţia trenurilor a putut fi reluată.

Într-o altă provincie a Spaniei, Aragonul, un incendiu a izbucnit în incinta unui teren de instrucţie al armatei. Dat fiind riscul unei explozii, Ministerul Apărării a trimis întăriri pentru a stinge flăcările. Au fost mobilizate nu mai puţin de 17 avioane şi elicoptere.

Operaţiunile sunt, însă, foarte dificile din cauza vântului puternic şi mai ales a temperaturii extrem de ridicate - până la 40 de grade. Din acelaşi motiv, autorităţile au instituit "alerta portocalie" pentru incendii în majoritatea regiunilor Spaniei.




Antena 3


×
Subiecte în articol: Portugalia
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close