Antena 3 CNN Externe Traficant de droguri important, arestat în Mexic

Traficant de droguri important, arestat în Mexic

Traficant de droguri important, arestat în Mexic
13 Sep 2010   •   18:53

Autorităţile mexicane au arestat unul dintre cei mai căutaţi traficanţi de droguri din ţară. Sergio Villarreal, cunoscut şi ca ?El Grande?, a fost reţinut de puşcaşi marini în oraşul Puebla, situat la est de Mexico City, relatează BBC în ediţia online. Se pare că Villarreal este un unul dintre locotenenţii importanţi din cadrul puternicului cartel Beltran Leyva.

Arestarea sa survine la două săptămâni după capturarea unui alt traficant de droguri important, Edgar Valdez, poreclit ?Barbie?, care conducea o facţiune rivală a aceluiaşi cartel.

Arestarea lui Villareal a fost efectuată fără a fi tras vreun foc, în urma unei operaţiuni coordonate de serviciul de informaţii mexican. Alte două persoane, care se aflau cu acesta au fost de asemenea reţinute. Pentru informaţii care să conducă la arestarea lui Villareal a fost oferită o recompensă de aproximativ 2,3 miliioane dolari.

Capturarea lui îi va oferi un vot de încredere preşedintelui Felipe Calderon, care în ultimele luni se confrunta cu critici aspre din partea opoziţiei, deoarece campania sa militară împotriva cartelurilor drogurilor nu funcţiona.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: traficant de droguri Mexic arest
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close