Antena 3 CNN Externe 14.000 de traficanţi de droguri, reţinuţi după descinderile Interpol. Marfa confiscată depăşeşte 5,7 miliarde dolari!

14.000 de traficanţi de droguri, reţinuţi după descinderile Interpol. Marfa confiscată depăşeşte 5,7 miliarde dolari!

14.000 de traficanţi de droguri au fost reţinuţi după o operaţiune uriaşă a Interpol, în America de Sud.

14.000 de traficanţi de droguri, reţinuţi după descinderile Interpol. Marfa confiscată depăşeşte 5,7 miliarde dolari!
Sursa foto: hepta/Inquamphotos / Stringer
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Apr 2023   •   12:41

Interpol a destructurat o rețea din America de Sud din care făceau parte 20 de grupări de crimă organizată și au confiscat droguri de peste 5,7 miliarde de dolari. În total au fost arestați peste 14 mii de traficanți de substanțe interzise și de arme. 

Această acțiune a fost controlată de Interpol în care au fost implicate 25 țări din America și 100 de agenții de aplicare a legii. S-a desfășurat între 12 martie și 2 aprilie. În total au fost arestate 14,260 de persoane și confiscate 8263 arme de foc ilegal, precum și aprope 3600 de cartușe. 

De asemenea, au fost confiscate droguri în valoare de 5,7 miliarde de dolari, iar Secretarul General al Interpol, spune că o oprațiune care vizează armele de foc ilicite au dus la confiscări atât de masive de droguri, este o dovadă în plus că aceste infracțiuni sunt legate între ele. 

Printre persoanele arestate trebuie să menționăm că sunt și membrii ai celei mai puternice rețele braziliene de crimă organizată, precum și reprezentanți ai organizației Mara Salvatrucha, o mafie care operează în America Centrală și în Statele Unite. 

 

 

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close