Antena 3 CNN Externe Traficanţii de droguri sunt inventivi: Cocaină mexicană, ascunsă în rechini (VIDEO)

Traficanţii de droguri sunt inventivi: Cocaină mexicană, ascunsă în rechini (VIDEO)

Traficanţii de droguri sunt inventivi: Cocaină mexicană, ascunsă în rechini (VIDEO)
17 Iun 2009   •   17:22

Marina Mexicană a anunţat că a capturat mai mult de o tonă de cocaină, ascunsă în carcase de rechin îngheţate. Ofiţerii înarmaţi au găsit drogurile în interiorul a cel puţin 20 de rechini aflaţi pe un vas de marfă în portul Progreso din statul Yucatan.

Corespondenţii BBC au semnalat faptul că traficanţii vin cu modalităţi din ce în ce mai creative de a introduce droguri pe teritoriul Statelor Unite. Încărcături de cocaină au fost de asemenea descoperite în interiorul butoaielor sigilate de bere, statuetelor religioase sau a obiectelor de mobilă.

?Vorbim de mai mult de o tonă de cocaină care se afla la bordul navei?, a declarat comandantul Eduardo Villa. Acesta a adăugat că încărcătura a fost descoperită cu ajutorul câinilor special antrenaţi şi a aparaturilor cu raze X. ?Cei care răspundeau de mărfurile de pe vas au declarat că era vorba despre un agent de conservare, dar verificările au confirmat că era cocaină?, a mai spus Villa.

Într-o altă anchetă desfăşurată marţi, Marina Mexicană a descoperit ?unul dintre cele mai mari laboratoare de metamfetamină găsite vreodată în ţară?. Când ofiţerii au găsit un rezervor imens de apă în statul nordic Sinaloa, săptămâna trecută, au crezut că apa era folosită pentru o plantaţie de marijuana. În schimb însă apa ajungea în două barăci imense unde investigatorii au găsit aproape 50.000 de litri de efedrină, o substanţă chimică folosită la obţinerea metamfetaminei.

Oficialii au spus că efedrina era suficientă pentru a produce 40.2 tone de droguri sau, altfel spus, 309 milioane de doze individuale.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: trafic de droguri cocaina
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close