Antena 3 CNN Externe Traficanţii mexicani folosesc ultimele tehnologii pentru "a fenta" autorităţile. O dronă cu aproape 3 kg de droguri s-a prăbuşit în parcarea unui mall

Traficanţii mexicani folosesc ultimele tehnologii pentru "a fenta" autorităţile. O dronă cu aproape 3 kg de droguri s-a prăbuşit în parcarea unui mall

Traficanţii mexicani folosesc ultimele tehnologii pentru "a fenta" autorităţile. O dronă cu aproape 3 kg de droguri s-a prăbuşit în parcarea unui mall
23 Ian 2015   •   15:25

Aproape trei kilograme de droguri sintetice (cristal metamfetamină) au căzut din cer în oraşul mexican Tijuana, în imediata apropiere de frontiera cu SUA, atunci când o dronă folosită de traficanţi s-a prăbuşit într-o parcare a unui complex comercial.

"Probabil că aparatul de zbor nu a suportat greutatea transportului şi de aceea a căzut", spun poliţiştii mexicani.
Ei spun că au recuperat din epava dronei şase pachete de metamfetamină, cântărind în total 2,7 kg.


Modelul de dronă folosit este un Spread Wings 900, dotat cu şase rotoare şi este ghidat prin telecomandă. Acest aparat poate fi achiziţionat de pe internet contra sumei de 1400 de dolari.

În iulie anulu trecut, agenţia americană antidrog, DEA (Drug Enforcement Agency) avertiza că traficanţii folosesc tot mai des dronele pentru transporturile frauduloase de substanţe interzise.

Cartelurile de droguri din Mexic au început să folosească dronele în contrabandă încă din 2011, dar recent activitatea lor s-a intensificat, având în vedere că traficanţii angajează tehnicieni din ce în ce mai pricepuţi în pilotarea acestor aparate de zbor.

Potrivit specialiştilor, dronele sunt capabile să evite aparatele radar, sunt ieftine şi mult mai eficiente în traficul de droguri decât metodele "clasice" folosite până acum, precum minisubmarinele sau tunele săpate la graniţă.

DEA anunţă că în anul 2012, peste 150 de drone au pătruns din Mexic pe teritoriul Statelor Unite, având la bord cocaină sau alte droguri.

×
Subiecte în articol: SUA
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close