Antena 3 CNN Externe Traficul a fost reluat în gara Keleti din Budapesta, dar imigranţii nu au voie să intre

Traficul a fost reluat în gara Keleti din Budapesta, dar imigranţii nu au voie să intre

Traficul a fost reluat în gara Keleti din Budapesta, dar imigranţii nu au voie să intre
Sursa foto: Foto: Agerpres
01 Sep 2015   •   12:20
UPDATE 12.20 - Traficul a fost reluat marţi în gara Keleti din Budapesta, dar imigranţii nu au voie să intre, într-o încercare a autorităţilor ungare de a-i împiedica să plece spre Austria şi Germania, relatează MTI.
   
Traficul a fost reluat după ce gara a fost închisă timp de aproximativ o oră, din cauza unei operaţiuni a poliţiei, a declarat la postul public de televiziune M1 un purtător de cuvânt al companiei feroviare MAV, Viktor Vaczi.

Potrivit unui corespondent al MTI, imigranţii tot nu au însă voie să intre în gară, în timp ce alţi pasageri pot urca la bordul unui tren internaţional, cu destinaţia Viena.
   
Marţi dimineaţă, toate persoanele au fost chemate să părăsească gara Keleti, printr-un anunţ făcut la difuzoare, iar autorităţile au oprit circulaţia trenurilor.

Ştire iniţială
Gara de Est (Keleti) din Budapesta, Ungaria, a fost închisă complet din cauza numărului mare de imigranţi care încearcă să plece către Germania şi Austria.

Nici un tren nu poate intra sau părăsi gara Keleti din capitala Ungariei. Traficul feroviar a fost suspendat din cauza fluxului de refugiaţi care încearcă să ajungă în Germania şi Austria. În Gara de Est mai sunt doar câteva sute de refugiaţi păziţi de jandarmi.

Gara a fost închisă începând cu ora locală 09:00 pentru o perioadă de timp nespecificată şi tuturor pasagerilor li s-a cerut să părăsească zona.

Un jurnalist al MTI, presa maghiară, a anunțat că zona din fața gării era plină de imigranţi, iar poliţiştii s-au așezat în formație pentru a bloca accesul imigranţilor către peroane. Poliţia a blocat accesul în gară și dinspre pasajul pietonal.

Decizia privind evacuarea gării a fost luată după ce aproximativ 500 de imigranţi au încercat să se urce la bordul unui tren cu destinaţia Viena, a susţine un jurnalist AFP.


×
Subiecte în articol: Ungaria imigranti criza imigranţilor
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close